Buitengevelisolatie

 

Buitengevelisolatie is in de regel functioneel én decoratief. Het aanbrengen ervan vergt echter zeer gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Op basis van jarenlange ervaring, een gedegen bouwkundig inzicht en oog en gevoel voor detaillering. zijn wij een van de specialisten in de regio die uw gevel zowel kunnen isoleren als afwerken

Redenen om voor buitengevelisolatie te kiezen
Steeds meer  huizen, huizenblokken, appartementencomplexen, kantoorpanden en bedrijfspanden worden voorzien van een extra gevel, die vervolgens vaak in chique kleuren worden afgewerkt. De redenen om voor een extra gevel te kiezen, zijn uiteenlopend:

 

  • Het terugbrengen van het energieverbruik: het aanbrengen van gevelisolatie is een van de meest effectieve manieren om een gevel te isoleren tegen kou en warmte. Dat is duurzaam en geeft extra comfort.

 

  • Het opknappen van een pand: met buitengevelisolatie verberg je scheuren, oud of slecht voegwerk en verschillen tussen oud en nieuw metselwerk. Je voorziet een bestaand pand immers van een extra gevel.

 

  • Het visueel verfraaien van een pand: het aanbrengen van gevelisolatie biedt een architect de kans om een pand, woonblok of zelfs complete straat of wijk een nieuwe uitstraling te geven.

 

Onze rol
Onze rol is zowel adviserend als uitvoerend. Het aanbrengen en afwerken van buitengevelisolatie is aan strikte eisen gebonden. Zo zijn lang niet alle pleisters geschikt om op buitengevels te worden aangebracht, speelt de sterkte van de constructie - met name de wapeningslaag - een rol en is een juiste detaillering van onmiskenbaar belang voor een fraai en duurzaam resultaat.